» Evenementen

Evenementen

 

pijl In Animal Crossing: Wild World is elke dag een avontuur, maar sommige dagen zijn spannender dan andere dagen. Hieronder kun je alles lezen over alle evenementen die er zijn in Animal Crossing: Wild World. Vergeet niet om alle evenementen in je agenda te noteren zodat je niets zult missen!

pijl In Animal Crossing: Wild World zijn er twee soorten evenementen:

pijl Normale evenementen, duren één dag:
La-Di-Day, Flea Market, Fishing Tourney, The Bug-Off en Yay Day.

pijl Speciale evenementen, duren één hele week:
Bright Nights, Flower Fest, Fireworks Show, Acorn Festival en New Years Eve Countdown.

 

La-Di-Day

pijl De hele dag, elke 2e zaterdag van de oneven maanden

La-di-day

pijl Op La-Di-Day, kunnen je buren niet stoppen met zingen, het lijkt wel of je dorpje verandert is in een Broadway musical! Iedereen probeert een nieuw dorpsliedje te verzinnen en het is jouw taak om het winnende liedje uit te kiezen. Praat met al je dorpbewoners en luister naar hun liedjes. Sommige bewoners zijn verlegen, dus soms moet je wat langer met ze praten voordat ze een liedje voor je gaan neuriën. Wanneer je het geen leuk liedje vindt, kies dan de optie “That won’t do”. Wanneer je denkt dat het een fantastisch liedje is, kies dan voor de optie “You’re hired!” om het liedje tot nieuw dorpsliedje te maken. Wanneer je twijfelt of je hebt genoeg van het liedje, dan kun je met iemand anders praten en voor zijn of haar liedje kiezen. Doe dit wel voordat de dag voorbij is.

 

Flea Market

pijl De hele dag, elke 1e zaterdag van de maand, behalve januari en augustus

Flea Market

pijl Wanneer je een oogje hebt op de mooie bank van je buurman of buurvrouw, dan is dit de dag waar je op gewacht hebt, de Flea Market! Op deze dag zullen je buurtjes je hun meubels willen verkopen. Bezoek je buren om te zien wat ze willen verkopen. Wanneer ze iets verkopen, dan vertellen ze je welk item te koop is en wat het gaat kosten. Je kunt de vraagprijs wel of niet accepteren. Niet alle meubels zullen te koop zijn, want sommige buurtjes kunnen écht geen afscheid nemen van hele zeldzame items.

 

Fishing Tourney

pijl Op elke 3e zondag van januari, maart, mei, november en december van 12:00 – 18.00 uur

pijl Op elke 4e zondag van februari, april en oktober van 12:00 – 18.00 uur

Fishing Tourney Fishing Tourney

pijl De regels voor het vistournooi zijn simpel: degene die de grootste vis vangt voor 18:00 uur wint de onbetaalbare golden trophy. Praat met de burgemeester (die kun je naast de Town Hall vinden). Wanneer je nog geen vishengel hebt, dan kun je er een krijgen van de burgemeester, nu kun je toch nog aan het vistournooi deelnemen. Probeer de grootste vis te vangen, een shark bijvoorbeeld zou groot genoeg zijn…

Fish Trophy

 

Bug-Off

pijl Elke 3e zondag van juni, juli, augustus en september van 12:00 – 18.00 uur

pijl Het is tijd voor jou en je buren om je schepnetje bij de hand te nemen! Zoek de burgemeester op om deel te nemen aan de insecten-vang-wedstrijd. Net als met de vishengel in de Fishing Tourney, zal de burgemeester je een schepnetje geven als je deze nog niet hebt, wat een prachtkerel is die Tortimer toch! Om deze wedstrijd én de waardevolle bug trophy (beker) te winnen, moet je de grootste insect vangen voor 18:00 uur. Alle insecten kunnen ingeleverd worden, dus je mag allerlei soorten insecten vangen, maar let wel, de burgemeester zal alle ingeleverde insecten niet teruggeven na afloop. Wanneer jij de grootste insect hebt ingeleverd, win je niet alleen de waardevolle bug trophy, maar krijg je ook nog eens de felicitaties via de post die geschreven zullen zijn op een erg zeldzaam briefpapiertje.

Bug Trophy

 

Yay Day

pijl De hele dag, elke 4e zondag om de maand (januari, maart, mei, enz.)

Yay Day

pijl Wordt je vandaag net iets té netjes behandeld? Dan is het vandaag wellicht Yay Day, een speciale dag waarbij iedereen met wie je praat je een compliment zal geven. Uiteraard zullen ze je ook vragen om iets aardigs terug te zeggen. Nu komt het belangrijkste gedeelte: je zult je buren een compliment moeten geven die precies past bij hun persoonlijkheid, anders zullen ze zich beledigd voelen. Wanneer jij iets aardigs zegt, zullen zij ook iets aardigs over jou vertellen. Je buurtje zal jouw compliment onthouden en je later vragen of je het écht meende wat je zei. Wanneer je met ja (yes) zal antwoorden, dan krijgt je buurtje meer zelfvertrouwen en zal jullie vriendschap sterker worden.

 

Bright Nights

pijl 2e week van de maand februari

Bright Nights Bright Nights

pijl The Bright Nights is een goedbewaarde traditie in je dorpje. Iedereen decoreert zijn huisje met gekleurde lampjes om zo de winteravonden te verlichten. Je dorpbewoners zijn er dol op om overal lichtjes te plaatsen, ze zijn er zo dol op dat ze er een wedstrijd van hebben gemaakt. En jij bent tot jury gekozen. Laat de burgemeester weten wie jij denkt dat het mooiste gedecoreerde huisje heeft, ga dan naar de winner om het goede nieuws te brengen. Je buurtje zal zo blij zijn dat hij de wedstrijd heeft gewonnen en misschien zal hij je bedanken met een cadeautje.

 

Flower Fest

pijl 2e week van april (de hele week)

Flower Fest Flower Fest brief

pijl Gedurende de tweede week van april, zal de burgemeester je vertellen dat iedereen in je dorpje een week de tijd heeft om rond zijn of haar huis een eigen bloementuin aan te leggen. Degene die de mooiste bloementuin heeft laten groeien, zal een prijs winnen. Van de burgemeester ontvang je een pak met bloemzaadjes zodat je gelijk kan beginnen. De tuinen zullen beoordeeld worden op style en originaliteit, dus mix en kruis zoveel mogelijk bloemen als je kunt zodat je wat zeldzame bloemen kunt laten groeien en bloeien. Zorg ervoor dat je je bloemen goed water geeft en probeer om niet door je bloemen te rennen anders zullen ze verpulvert worden en verdwijnen.

Flower Fest Trophy

 

Fireworks Show

pijl Elke zaterdag tussen 19:00 en 24:00 uur (alléén in augustus)

Fireworks Show

pijl Wanneer je met de burgemeester praat op een zaterdag avond in augustus, dan zal hij je alles vertellen over the Fireworks Show. Kijk naar het bovenste schermpje van je DS om te zien hoe het vuurwerk ‘s avonds de lucht verlicht. Wanneer je met de burgemeester hebt gesproken, zal hij je een Sparkler (vuurwerk) geven. Bij een tweede gesprek zal je de Roman Candle ontvangen.

pijl Wanneer je een Sparkler en een Roman Candle van de burgemeester hebt ontvangen, neem dan een van de twee in je hand en tik met je stylus je poppetje aan of druk op button “A” om het vuurwerk aan te steken. Wanneer je beide vuurwerk items hebt gebruikt ga dan terug naar de burgemeester voor meer vuurwerk. Je kunt ook je vuurwerk met je vrienden delen. Veel plezier toegewenst met het aansteken van vuurwerk! Wees wel voorzichtig!

 

Acorn Festival

pijl 2e week van de maand (alléén in oktober)

Acorn Festival Acorn Festival

pijl Gedurende de tweede week van oktober, zul je een mysterieus karakter met een eikeltjes-hoofd tegenkomen: Cornimer, de koning van het Acorn Festival (Eikeltjes Festival). Je kunt hem vinden voor de town hall waar hij wacht op mensen die mee willen doen aan het Acorn Festival. Hij lijkt heel veel op de burgemeester, maar hij beweert dat hij helemaal geen familie is. Cornimer houdt van eikels en hij wil dat je er zoveel mogelijk naar hem toe brengt. In ruil, zal hij je belonen met items uit de zeer zeldzame, ultra coole “Mushroom” meubel collectie. Hoe meer eikels je hem brengt, hoe meer meubelstukken je zult ontvangen. Wanneer je doorgaat met het geven van eikels aan Cornimer nadat je de complete “Mushroom” set hebt ontvangen, zal hij je vertellen dat hij niet hoger kan tellen en dat hij je alles heeft gegeven wat hij had.

pijl Hieronder vind je het complete overzicht van de “Mushroom” meubel collectie:

Mushroom meubels

 

pijl Wist je dat…

leaf Cornimer je raar zal aankijken wanneer je rotte eikels aan hem geeft, maar Tom Nook geeft er niets om, hij zal ze van je kopen voor 100 bells per stuk

leaf Wees voorzichtig bij het inleveren van je eikels. Cornimer zal geen rotte eikels accepteren. Wanneer je ze wel aan hem geeft, zal hij je hele voorraad eikels aannemen, maar je zal er niets voor terugkrijgen

 

New Year's Eve Countdown

pijl 31 december – 1 januari (de hele dag)

New Year's Eve Countdown New Year's Eve Countdown

 

pijl Het eind van het jaar is een spannende tijd in je dorpje. Praat met de burgemeester tegen het einde van december; hij zal je “party poppers” geven die je met oudjaars avond kan gebruiken. Ga naar de town hall op de grote avond en doe mee met de feestelijkheden, samen met je buren kun je naar het aftellen kijken en je party poppers gebruiken en zo het nieuwe jaar inluiden. Na afloop wordt je getrakteerd op een groots vuurwerk en zal de burgemeester in de rondte dansen van op winding, want hij houdt écht van New Year’s Eve!!

Print deze pagina Print deze pagina Blathers Email deze pagina Email deze pagina

Comments

  1. Kun je van de DS je vriend bezoeken naar de wii ?
    Hoe speel je online ?

  2. Groeien die eikels gewoon aan een boom? Hoeveel fossielen kan je per dag vinden? Hoeveel bewoners kunnen er in je dorp wonen?

  3. handig en heel leuk hoe het bedacht is!

  4. echt handig bedankt

  5. je vergeet wel iets je verjaardag

  6. leuk ;)

  7. nice !!!!

Geef een reactie