» Speciale karakters

Speciale Karakters

 

 

pijl In Animal Crossing: Wild World vind je vele karakters die geen dorpsbewoners zijn, maar die wel in het spel voorkomen. Deze speciale karakters bezoeken zo nu en dan alle dorpjes op verschillende tijdstippen. Sommige van deze karakters maken een praatje met je en soms ontvang je een speciaal (zeldzaam) item. In ieder geval is het niet verstandig om deze karakters zomaar voorbij te lopen want sommige karakters maken deel uit van een (ruil) spel in de game zelf. Hieronder zie je een overzicht en uitleg van alle speciale karakters die in Animal Crossing: Wild World voorkomen.

Opmerking: Sommige karakters zullen eerder vertrekken als Blanca, Kaitlin of Katie in je dorpje zijn. Je kan altijd nog vragen aan Booker “What’s New?” om uit te vinden wanneer speciale karakters je dorpje bezoeken.

 

The Able Sisters   (Winkel geopend: Elke dag, 08:00 – 23:00 uur) 

The Able Sisters 

Sable en Mabel runnen samen een winkeltje naast de winkel van Tom Nook, genaamd The Able Sisters. Hier kun je terecht voor alles wat betreft mode & look: Brillen, Kleding, Maskers, Pruiken etc. Ook kun je een eigen design ontwerpen bij The Able Sisters.

 info  Meer lezen over The Able Sisters

 

Blanca   (Bezoekt je dorpje na verbinding met Wi-Fi) 

Blanca 

 Blanca de mysterieuze kat komt alleen in je dorp langs wanneer je de optie ‘mysterious cat’ hebt ingeschakeld via je telefoon thuis. Blanca reist van dorp naar dorp en het is aan jou om een nieuw gezicht voor haar te tekenen. Je moet even verbinding maken met Nintendo WFC om Blanca te kunnen ontvangen en weer te laten vertrekken. Ze reist dan weer naar een ander dorp. Als ze arriveert in je dorp zegt ze bijvoorbeeld ‘Dit gezicht heeft Peter uit Towntown ontworpen!’ Zo wordt het door jouw getekende gezicht weer geshowd aan andere
Animal Crossing spelers in de wereld.

 

 

Blathers   (Museum geopend: 24 uur per dag) 

 Blathers

 Blathers is de bruin gekleurde uil die The Town Museum in je
dorpje beheert. Bij Blathers kun je vissen, insecten, fossielen, schilderijen etc. doneren. Wanneer je een fossiel vindt die nog niet geïdentificeerd is dan kan je die doneren aan het museum of verkopen aan Tom Nook. Blathers is bang voor insecten en andere beestjes en voelt zich een beetje ongemakkelijk als je die doneert. Daar en tegen zal hij je alles over de gedoneerde items kunnen vertellen Als het museum compleet is ontvang je een Town Hall model. Blathers is een uil, hij zal vaak in slaap vallen tijdens het werk overdag. Wees niet gerust, je kan nog steeds items doneren. Maak hem gewoon wakker! Blathers heeft een jongere zus die Celeste heet, zij werkt op de bovenverdieping in het museum.

 

 info  Meer lezen over Blathers

  

Booker en Copper   (Stadspoort, geopend: 24 uur per dag) 

Booker en Copper 

 Booker en Copper zijn de twee honden die op wacht staan bij de poort in je dorp (The Main Gate). Booker is de kleine hond die aan de linkerkant staat en Copper is de lange hond die aan de rechterkant staat. Bij de stadspoort kun je verloren voorwerpen vinden, je poort open zetten/sluiten, naar een ander dorp reizen, je vlag veranderen en noem maar op. Ook kun je ze vragen of er nog speciale karakters zijn gearriveerd in je dorp of welke zojuist zijn vertrokken.

 

  info  Meer lezen over Booker en Copper

 

Brewster   (The Roost café in het Museum, geopend: 24 uur per dag) 

Brewster 

 Brewster is de blauwe vogel die het dorpscafé The Roost runt in het Museum. Hier kun je voor 200 bells een kopje koffie bestellen, als je vaak koffie komt drinken bij Brewster merk je dat jullie na een tijdje goede vrienden worden en dat hij meer over zichzelf zal vertellen.

 

   info  Meer lezen over Brewster

 

Celeste   (The Roost café in het Museum, geopend: 24 uur per dag) 

Celeste 

 Celeste is de roze uil én het zusje van Blathers, ook haar kun je vinden in het Museum, op de bovenverdieping. Celeste beheert The Observatory waar je sterrenbeelden kunt bekijken, tekenen en wijzigen. Ze laat je via een telescoop naar de sterrenhemel kijken en geeft aan wat de beste tijd is om naar de sterren te kijken. Celeste, net als haar broer Blathers, heeft de eigenschap om gedurende de dag in slaap te vallen. Ze zal blozen en verbaasd zijn als je zegt dat ze ‘cute’ is, maar dat is ze ook!

 

   info  Meer lezen over Celeste

 

Dr. Shrunk   (Te vinden: Random; ma t/m vrij, 06:00 – 24:00 uur) 

drshrunk 

 Dr. Shrunk ziet er eng uit. Hij is geen monster maar een type
salamander genaamd Axolotl. Dr. Shrunk is een psychiater die al wandelend door je dorpje jou en de dieren met je emoties een wil laten worden, oftewel, hij leert je de emoties die de dieren ook gebruiken  (bijv. het uitroepteken boven het hoofd, de bloemetjes terwijl je lacht enz.) Gedurende het spel kun je wisselen tussen de verschillende verkregen emoties.  De eerste keer dat hij langskomt leert hij je blozen, daarna heeft hij iedere keer 4 emoties ‘bij zich’ waaruit je kan kiezen, al met al een leuke extra voor de online chat.

 

     info  Meer lezen over Dr. Shrunk

  

Gracie   (Te vinden: Random; ma t/m vrij, 06:00 – 24:00 uur) 

Gracie 

 Gracie is een Giraffe met passie voor mode en rijdt van dorp naar dorp. Ze verschijnt vlak voor de Town Hall met haar auto dichtbij geparkeerd. Praat met haar om je fashionista badge te krijgen. Ze zal je een aantal vragen stellen om uit te maken welk shirt ze je zal geven. Zorg ervoor dat je plek hebt in je map voor een brief, Gracie zal je een envelop geven met een certificaat (en een item als ze niet tevreden is over je kledingstyle). Praat nog meer met Gracie en ze zal je vragen om bells te doneren zodat ze je een makeover kan geven. Bij donaties van 5.000 bells en meer zal ze je een exclusieve look geven. Bij een makeover krijg je meestal een nieuw shirt en accessoire. Als je onaardig tegen haar bent, zal ze je een Moldy shirt geven.

 

   info  Meer lezen over Gracie

 

Gulliver   (Te vinden: Random; ma t/m vrij, 06:00 – 24:00 uur) 

Gulliver 

 Gulliver kun je maar op één manier in je dorpje zien te krijgen, dat is door hem neer te schieten met je katapult, Gulliver zit in een ufo en verschijnt in de lucht op een willekeurige werkdag, schiet je hem uit de lucht dan ontvang je een item van hem, bijvoorbeeld een Metroid (zeldzaam, spelfiguur).

 

   info   Meer lezen over Gulliver

 

Harriet   (In Nookingtons: Elke dag, 08:00 – 23:00 uur) 

 Harriet

 Harriet is een poedel die eigenaar is van de kapsalon, genaamd
The Shampoodle, op de bovenverdieping in Nookington’s. Voor 3.000 bells zal ze één keer per dag je haar en haarkleur veranderen. veranderd ze je haar en haarkleur . Ze stelt je eerst een aantal vragen, vervolgens gaat ze meteen aan de slag met je haar en op basis van de antwoorden die je hebt gegeven heb je meteen een nieuwe look te pakken! Je kan één keer per dag naar de kapper, dus als het kapsel die je hebt niet mooi vindt, heb je volkomen pech! Raadpleeg de Kapsel Gids om een eigen style te kiezen.

 

   info  Meer lezen over Harriet

 

Joan   (Iedere zondag: 06:00 – 12:00 uur) 

Joan 

 Joan is een everzwijn die iedere zondagochtend je dorpje komt
bezoeken om haar turnips te verkopen. Joan heeft twee soorten turnips (soort bloembollen) die ze verkoopt: rode en witte. Per bezoek kan je één rode turnip kopen waar je 1.000 bells voor moet betalen. De prijs van een rode turnip zal stijgen wanneer je hem in de grond stopt en hem dagelijks water geeft. Als je een dag vergeet om water te geven dan zal de rode turnip dood gaan. De prijs van witte turnips varieert, maar gemiddeld betaal je 100 bells voor witte turnips. Wat je met de witte turnips kunt doen? Weer verkopen bij Tom Nook, ook de prijs die Tom Nook er voor geeft varieert per ochtend/middag. De ene dag bijvoorbeeld maar 52 bells per turnip, en de andere dag misschien wel 480! Dé manier om Animal Crossing miljonair te worden!! Let wel dat je de turnips voor het eind van de week (zaterdag) weer verkoopt, ze zullen rot worden en zijn dan helemaal niets meer waard!! Doe ook mee aan het ruilspel.

 

   info  Meer lezen over Joan

 

K.K. Slider   (Iedere zaterdag: 20:00 – 24:00 uur) 

K.K. Slider 

 K.K. Slider (staat ook bekend als Totakeke) is een witte hond die elke zaterdag een mini-optreden geeft in café The Roost in het Museum. Tussen 19:30 – 20:00 uur is hij aan het sound checken en daarna kan je langskomen om een liedje aan te vragen of hem te vragen om een liedje voor je te spelen. Terwijl K.K. Slider aan het zingen is zullen de game credits over het scherm rollen. Aan het eind van het optreden zal hij je een bootleg (kopie) geven van het optreden en kun je deze in je huisje in de radio of platenspeler afspelen.

 

   info   Meer lezen over K.K. Slider

 

Kapp’n   (Bij begin van een nieuw spel en random in The Roost) 

kappn 

 Je ontmoet Kapp’n wanneer je voor het eerst een nieuw spel start, hij is de taxichauffeur die je naar je nieuwe dorpje zal brengen. Kapp’n zal je een aantal willekeurige vragen stellen. Een aantal van deze vragen zullen bepalen hoe je er uit komt te zien, welk gezicht je zult hebben en het model van je kapsel. Raadpleeg de Gezichten Gids voor meer informatie over de vragen en antwoorden die je kunt geven om zelf je uiterlijk te bepalen. Zie ik hem maar één keer? Nee, niet huilen! Het is mogelijk dat je Kapp’n nog eens tegenkomt aan de bar in het café waar hij een kopje koffie drinkt! Vooral de meisjes moeten oppassen want Kapp’n zal proberen om je te versieren!!

 

 

Katie & Kaitlin  (Bezoekt je dorpje na verbinding met Wi-Fi)

 Katie & Kaitlin

 Na verbinding te hebben gehad via Wi-Fi of DS to DS met een vriend of vriendin, kun je een gele kat in je dorpje tegenkomen. Deze gele kat kan Kaitlin zijn, een moederkat die op zoek is naar haar dochter, of het kan een klein katje zijn genaamd Katie die op zoek is naar haar moeder. Praat met een van de katten en vraag waar ze voor het laatst haar familielid heeft gezien. Als je moederkat in je dorpje hebt, dan zul je de eigenaar van het dorpje moeten contacten waar dochterkat is achtergebleven. Wanneer je moeder en dochter succesvol hebt samengebracht ontvang je een zeldzaam item met een hoge HRA waarde, bijv. de Lovely Phone.

 

   info  Meer lezen over Katie & Kaitlin

  

Katrina  (In haar tent: Random; ma t/m vrij, 06:00 – 24:00 uur)

 Katrina

 Katrina de kat is een reizende toekomstvoorspeller die waarschijnlijk les heeft gehad in het voorspellen van de toekomst van die gekke mysterieuze gasten van de SNES classic “The Legend of Zelda – A Link to the Past” Wanneer Katrina je dorpje bezoekt zal ze haar opslaan voor The Town Hall. Bij haar kun je je toekomst laten voorspellen voor 100 bells. Katrina brengt je goed of slecht geluk, goed geluk betekent dat je bijvoorbeeld meer ballonnen in de lucht ziet, het ontvangen van speciale items of grotere vissen vangt, bij slecht geluk heb je de kans dat je juist geen ballonnen ziet en kleine vissen vangt.

 

   info  Meer lezen over Katrina

 

Lyle  (Rondom je huis; Iedere zaterdag: 06:00 – 18:00 uur)

 Lyle

 Lyle is een irritante wezel en verzekeringsagent. Hij verschijnt elke zaterdag aan je deur. In het begin zal hij proberen om je een verzekeringspolis aan te smeren.  Wanneer je de verzekering hebt gekocht zal Lyle je alleen nog bezoeken om je geld te geven voor vervalste schilderijen. De eerste verzekeringspolis verzekert je tegen ongelukjes die in het spel voorkomen. Lyle zal je 100 bells per post sturen wanneer je door een bij of ander insect bent gestoken of bent gevallen. De tweede verzekering, hier betaal je 6.000 bells voor, verzekert je tegen vervalste schilderijen van Redd. Als je een vervalste schilderij hebt dan bewaar je deze tot zaterdag en geef hem dan aan Lyle en ontvang hiervoor 100 bells. Niet echt een vetpot maar het is zo klaar als een klontje dat Lyle en Redd onder één hoedje spelen en de boel belazeren. Iedere keer wanneer je Lyle op zaterdag spreekt zal hij je vragen wanneer je wil dat Redd je dorpje komt bezoeken. Redd zal je bezoeken op de dag die je aan Lyle hebt doorgegeven en blijft op die dag komen totdat je een andere dag hebt doorgegeven aan Lyle.

 

 

Pascal  (Te vinden: Random; Ma-vrij, 06:00 – 12:00 uur)

 Pascal

 Otter Pascal verschijnt zoals vele andere bezoekers ook random op een werkdag, maar niet voor de Town Hall, maar ergens bij de oever, aan het strand om precies te zijn. Luister even naar Pascal’s saaie verhaaltje en ontvang vervolgens een item uit de Pirate Serie. Wanneer je Pascal een Scallop (schelp) geeft, ontvang je of Pascal’s foto of een Gouden Bijl.

 

info  Meer lezen over Pascal

 

Pelly  (Te vinden: Town Hall)

 Pelly

 Pelly is de witte pelikaan, het zusje van Phyllis. In tegen
stelling tot Phyllis is Pelly erg vriendelijk, je vind haar in de Town Hall achter de balie. Ze kan je helpen met het versturen van brieven, hoe het er voor staat met het milieu, geld naar je rekening overmaken en noem maar op.

 

 

Pete  (Te vinden: Random; Ma t/m vrij, 09:00 – 17:00 uur)

  Pete 

 Pelikaan Pete is de postbode in Animal Crossing, je kunt hem op je top-screen zien vliegen, wanneer dit het geval is kun je hem uit de lucht schieten met je katapult, en een praatje met hem maken.

 

 

Phyllis  (Te vinden: Town Hall; elke avond vanaf 21.00 uur)

 Phyllis

 Phyllis is de onaardige zus van Pelly, zij doet hetzelfde werk als Pelly. Aangezien het een beetje teveel is om Pelly alleen het werk te laten doen, helpt haar zus Phyllis in de avonduren. Phyllis heeft altijd een slecht humeur. Wanneer je haar om hulp vraagt, reageert ze altijd erg chagrijnig en voelt het alsof je haar lastig valt. Maar voel je niet aangesproken want ze behandelt iedereen op deze manier.  

 

 

Redd  (Te vinden: Zelf kiezen bij Lyle; Ma-vrij, 06:00 – 24:00 uur)

 Redd

 Redd, de sluwe vos ook wel genaamd Crazy Redd verschijnt voor de Town Hall in een tent één keer per week, ook weer op een werkdag. Bij irritante wezel Lyle kun je de dag instellen waarop je wilt dat Crazy Redd je dorpje bezoekt. Bij Crazy Redd kun je o.a. schilderijen kopen, sommige items die je bij Redd kan kopen hebben een speciale HRA waarde. Om toegang te krijgen tot Redd’s tent heb je een wachtwoord nodig, deze kun je bij één van je dorpsbewoners krijgen. De eerste keer moet je 3.000 bells inschrijfgeld betalen. Maar let op! Crazy Redd licht je soms zwaar op, in tegen stelling tot Tom Nook!

 

info  Meer lezen over Redd

 

Resetti  (Wanneer je niet saved, je ds uitzet en weer aanzet!)

 
 Resetti
 

 Resetti de mol, nog irritanter dan Lyle, kom je tegen wanneer je niet saved en je je ds de volgende keer opstart. Je krijgt een uren lang verhaal aan je kop en je moet soms de meest iritante dingen zeggen voor je van hem af bent.

 

 

Rover  (Te vinden: In de Roost café in het Museum)

 
 Rover
 

 Rover kun je soms tegenkomen in het café, als je met hem praat gaat het vaak over treinen en andere onzinnige dingen.

 

 

Saharah  (Te vinden: Random; Ma-vrij; 06:00 – 24:00)

 
Saharah 

 Saharah is een kameel, ze komt eens per week in je dorp om behang en vloerbedekking af te leveren aan je dorpsbewoners, als jij haar helpt krijg je een beloning!

 

info  Meer lezen over Saharah

 

Snowman  (Te vinden: 25 december – half februari)

  Snowman
 

 Een sneeuwpop verschijnt niet zomaar, deze dien je zelf te maken. Hoe? Door sneeuwballen die in je dorp liggen tegen elkaar aan te rollen, het lichaam moet natuurlijk groter zijn dan het hoofd! Meneer sneeuwpop zal je een item toesturen uit de Snowman Serie!

 

info  Meer lezen over de Snowman

 

Timmy & Tommy  (Te vinden: Nookington’s; Elke dag; 08.00 – 23.00)

Timmy & Tommy 

 Timmy en Tommy zijn de neefjes van Tom Nook, zij helpen je in zijn winkel op de tweede verdieping. Ze zijn alleen aanwezig wanneer je Nook winkel maximaal is uitgebreid (Nookington’s).

 

 

Tom Nook  (Te vinden: Tom Nook’s Shop; Elke dag; 08:00 – 23:00)

  
Tom Nook
 

 Tom Nook is de eigenaar van het winkeltje in je dorp, ook moet  je bij hem je hypotheek keer op keer afbetalen tot je huis maximaal is uitgebreid. Bij Tom Nook kun je alles verkopen wat je kwijt wilt, vissen, insecten, fossielen ongebruikte meubels, noem maar op. Kortom: Iemand die je nodig zult hebben!

 

info  Meer lezen over Tom Nook

 

Tortimer  (Te vinden: In de Town Hall en buiten bij evenementen)

 
Tortimer 

 Tortimer is de burgemeester van je dorp, hij staat vaak bij de Town Hall tijdens evenementen. Als hij niet buiten te vinden is dan zie je hem in de Town Hall zitten achter z’n buro. Ook bij Tortimer kun je door bijvoorbeeld een wedstrijd te winnen items innen!

 

 

Wendell  (Te vinden: Tom Nook’s Shop; Elke dag; 08:00 – 23:00)

 
 Wendell 

 Wendell is een walrus die aaaaaltijd honger heeft, je moet hem iets te eten brengen, bijvoorbeeld fruit of vis. Dus zorg dat je altijd een vis of fruit bij je hebt als je met Wendell praat. In ruil daarvoor krijg je een pattern uitgereikt.

 

info  Meer lezen over Wendell

 

 

Print deze pagina Print deze pagina Blathers Email deze pagina Email deze pagina

 

 

Geef een reactie