Resultaten voor keverachtige insecten

keverachtige insecten
 
Houtaantastende insecten Overzicht van de meest voorkomende in Nederland.
De huisboktor heeft zich gedurende de laatste decennia in ons land ontwikkeld tot één van de schadelijkste houtvernielende insecten. De larven van deze kever, die meerdere jaren 3-15 in het hout leven, tasten vooral het hout naaldhout van schuren en huizen aan, in het bijzonder het dakbeschot en de dikke steunbalken van de daken.
Soorten kevers De broodkever bestrijden Anticimex.
Als u één verontreinigd product in de kast heeft staan, is de kans groot dat de broodkevers zich verspreiden naar andere producten en u binnen de korte keren een serieuze plaag in huis heeft. Wat kan u zelf doen om broodkevers te bestrijden?
Informatie over kevers Bureau Plaagdierpreventie.
Het diertje is een grote bedreiging voor musea met collecties insecten en/of opgezette dieren en voor opslagplaatsen met textiel of wol producten. De tapijtkever is ongeveer 5mm groot en heeft een gevlekt dekschild in de kleuren grijs, geel en bruin.
Wantsen Wikipedia.
Alle wantsen hebben een zuigsnuit waarmee ze hun prooi uitzuigen: planten, zaden, andere insecten, of parasitair op andere dieren. De meeste soorten wantsen leven van plantensappen, maar een aantal soorten jaagt actief op andere insecten. Het komt voor dat plantenetende soorten, althans de zwangere vrouwtjes, toch andere insecten grijpen om proteïnen te verkrijgen voor de ontwikkeling van de eitjes.
Soorten schadelijke kevers in huis.
Het zijn ook opruimers van dode insecten en ingedroogde voedselresten en lusten zelfs oude nesten van bijen en wespen. Je kan tapijtkevers in jouw woning voorkomen of bestrijden door het huis regelmatig schoon te maken, het tapijt goed te stofzuigen, kledij op hoge temperatuur te wassen of zelfs in te vriezen.
Huiskrekels.
Huiskrekels zijn lichtschuw en worden dan ook vooral op donkere, warme plaatsen aangetroffen zoals achter verwarmingsbuizen, radiatoren en ovens, in kieren en naden, doorvoeropeningen van leidingen en boven plafonds. Het zijn alleseters met een voorkeur voor zacht plantaardig en dierlijk voedsel zoals groenten, fruit, brood, vlees, etensresten en insecten ook kannibalisme komt voor.
Schadelijke insecten Insecten.
Veel insecten overwinteren namelijk in de grond. De aanwezigheid van insecten kunnen we waarnemen door visueel kijken, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om d.m.v. van een feromoon dopje vast te stellen wanneer een bepaald insect in de aanplant aanwezig is.
Insecten Beeldenbank Groen Kennisnet wiki.
Het schild wordt gevormd door een afscheiding van het insect en is hard aan de buitenkant met een zachtere laag eronder. Schuimcicade Schuimcidaden of spuugbeestjes zijn lange, geelgroene insecten, aan de onderkant van de bladeren, waar kleine witte vlekjes ontstaan.
Kevers voorkomen en bestrijden.
Wat zijn kevers? Kevers zijn gevleugelde insecten waarvan de voorvleugels twee harde schilden vormen. Afhankelijk van de keversoort voeden ze zich met planten, hout of vlees. Bij deze kevers vormen de hout en bladetende soorten een bedreiging voor je tuin.
lapsnuitkever Blogs van Natuurgadgets.nl.
Gif doodt alle insecten en vormt een gevaar voor de nuttige bijen en hommels en voor de vogels die de vergiftigde insecten opeten. Een beproefde methode is die met aaltjes. Aaltjes zijn nematoden, rondwormen waartoe ook veel parasieten behoren die zoogdieren en mensen lastig vallen.

Contacteer ons